Stichting Surfana Festival Wat doet de stichting?

Terug naar Festival HomeFestivalStichting Surfana Festival

DOELSTELLING

Mensen op een dieper niveau met elkaar verbinden. Het culturele erfgoed en de surfcultuur in regio Zuid­ Kennemerland, maar ook in Nederland, in stand te houden en verder uit te dragen.

ONZE AMBITIES

De Stichting is in 2018 opgericht met als doelstelling het produceren en organiseren van een jaarlijks festival in Zuid­ Kennemerland waarin de kernwaarden verbinding, cultuur, natuur en duurzaamheid centraal staan. Dit geldt ook voor de locatie van het festival. Wij laten aan een breed publiek zien publiek zien hoe bijzonder natuur en samenkomen is zonder overconsumptie van drank en drugs maar door te genieten van de natuur, creativiteit en andere mensen.

Duurzaamheid doelen voor 2020: Self sufficient Festival, 99% Zero Waste.

WAAR STAAN WIJ VOOR

De Stichting organiseert jaarlijks een groot vierdaags festival met een duurzame inslag met respect voor de natuur. Met internationale muziekprogrammering, clinics met ruim vijftig bedrijven en duurzaam, biologisch eten. Dit alles rond Camping de Lakens in Bloemendaal Strand. Het festival wil haar bezoekers bewust maken van de omliggende natuur, faciliteert ondernemers om hun mooie ideeën tot uitdrukking te brengen en laat haar bezoekers zien hoe je met gerecycled materiaal iets heel moois kunt creëren. Zo wordt er voor decoratie alleen oud materiaal gebruikt, worden er zitzakken gemaakt van oude tentdoeken en worden er diverse workshops gegeven waarin oude afgedankte materialen omgevormd worden tot nieuwe bruikbare producten. De stichting staat voor de volgende kernwaarden:

  • Behoud natuur door mensen in contact te brengen met natuur ­
  • Springplank voor ondernemers en mooie ideeën ­
  • Laat mensen zien hoe je met gerecycled materiaal iets heel moois kunt creëren ­
  • Surfana Festival is toegankelijk voor iedereen en laat iedereen activiteiten met elkaar ondernemen. Zo
  • zorgen we voor verbinding tussen alle lagen van de bevolking.­
  • Laat mensen ervaren hoe het is om biologisch en natuurlijk te eten
  • Brengt mensen op een niet zweverige manier in contact met zichzelf en hun omgeving. ­

BESTUUR

Voorzitter:
Diederik van de Wees

Diederik is al vanaf het begin nauw betrokken bij Surfana en het Surfana Festival. Hij weet daarom als geen ander wat de Surfana-vibe moet zijn en hoe hij deze neer kan zetten op het festival. Diederik is een echte socializer en erg respectvol naar zijn medemens. Niet geheel verrassend liggen zijn interesses in surfen, muziek, cultuur, natuur en mooie dingen en heeft sterk gevoel voor wat de juiste weg is.

Secretaris:
Ralf van Pelt

Inmiddels is Ralf al sinds vier jaar betrokken bij Surfana. Het was liefde op het eerste gezicht. Ralf weet dankzij zijn jarenlange ervaring bij Surfana precies wat een belangrijke waardes zijn voor een festival. Daarnaast is hij een heuse ondernemer met een positieve visie.

Penningsmeester:
Jan Willem van Os

Jan Willem is een wonder met cijfers en is daarom het financieel zwaargewicht van Surfana. Hij is een keiharde werker en geïnspireerd geraakt door Surfana.

Algemeen bestuur:
Hans van de Broek
Hans van de Broek is een grote naam binnen de Nederlandse surfscene. Hij is de oud voorzitter Holland Surf Association (HSA) en heeft een eigen surfschool (surfles.nl in Scheveningen) en een eigen strandtent. Hans heeft een bijzondere visie op het ondernemen en combineert dat met zijn andere passie: duurzaamheid. Hij vindt duurzaamheid zo belangrijk, dat zijn surfschool elektriciteit opwekt zonder gebruik te maken van ‘walstroom’. Het water wordt er verwarmd door zonneboilers. Dankzij het volledige groene dak won surfles.nl zelfs de Green Surfer Award in 2014.

Liza van den Brink
Liza is een heuse Haarlemse cultuur tijger. Ze is de muziekprogrammeur bij de Haarlemse club ‘Patronaat’ en bij stichting ‘Parksessies’. Dit laatste is een kunstfestival dat op vier zomerse woensdagen in Haarlem wordt georganiseerd. Liza zet zich duidelijk héél graag in voor muziek en talent: het liefst werkt ze met kleine bandjes met talent en kan daarom perfect haar passie kwijt bij Surfana Festival.

Nino Loupatty
Nino behoort al jaren tot de kern van Surfana. Hij heeft cultuur en natuur erg hoog zitten en vindt het belangrijk dat deze overlappende visie van Surfana uitgedragen wordt op alle vlakken. Door zijn wereldse avonturen, zijn vele reizen, hij verliefd is op surfen én zijn longboard past hij perfect bij de mindset van Surfana. Daarnaast is hij erg begaan met duurzaamheid en is zo ook op hoogte van alle bijbehorende trends.

Denice Spaans
Denice is een echte socializer en kent zo ongeveer iedereen uit de Nederlandse surf-, horeca-, hippie en kunstenaarsscene. Ze past haar social skills dan ook dagelijks toe in haar eigen bedrijf waarbij ze trainingen geeft in het verbinden van mensen!

DIRECTIE
Creatief leider:
Maarten Zwetsloot
Maarten is al jaren een ondernemer in de surfbranche en werkt met het motto ‘love, passion, freedom’. Hij inspireert anderen graag onder het mom van: “Liefde hebben voor de mensen om je heen, passie voor wat je dagelijks doet en vrijheid in jouw keuzes richting geluk.” Sinds jaren zet Maarten zich met veel plezier in voor de sportieve én sociale aspecten van de Nederlandse surfcultuur. Met zijn betrokkenheid bij Surfana Festival gaat hij nog dieper in op de culturele aspecten zoals muziek, kunst en natuur en brengt dit allemaal samen voor Surfana.

Zakelijk leider:
Jorgo Tanis
Jorgo houdt van optimalisatie, het allerliefste in de vorm van bedrijfsstructuren. Hij legde de fundering voor zijn analytisch vermogen tijdens zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft en is sinds 2011 een ondernemer in de recreatieve branche. Hij is een onmisbare factor in de rest van het Surfanateam en vult de rest van het bestuur met zijn analytische skills naadloos aan.

© 2019 Surfana | Algemene voorwaarden