Covid Memo Surfana

9 juli 2021

 

Lieve Surfani’s,

Het hoogseizoen staat op het punt te beginnen! Helaas is dit ook het moment dat de covid besmettingen in het land weer oplopen. Belangrijk om hier met zijn allen bij stil te staan. Hoe we hier het beste mee om kunnen gaan om een zo leuk en veilig mogelijke zomer te creëren voor ons personeel en onze gasten.

Juli 2021; in welke situatie bevinden we ons nu?

 • De besmettingen nemen afgelopen dagen exponentieel toe. Dit is een totaal andere situatie tov vorige zomer, waarbij er weinig tot geen besmettingen waren rond deze periode. Waakzaamheid is dus erg belangrijk! Zeker in een bedrijf als Surfana met veel wisselend personeel en wisselende gasten.
 • Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van:
  1. De risico’s – In welke situatie is de kans op besmetting hoog en hoe vermijd je dit.
  2. Gevolgen bij besmetting – Je moet thuis in isolatie en een deel van het bedrijf moet in quarantaine.
 • We vragen iedereen om hier zo verantwoordelijk mogelijk mee om te gaan. We gaan niemand iets verbieden, maar het is bijv. niet echt handig om het weekend voordat je moet werken naar een festival, huisfeest of bijv. naar een feestavond bij Enter the Wave te gaan. Doe dit liever het weekend nadat je een periode voor ons hebt gewerkt. Houd bij dit soort samenkomsten altijd 1,5m afstand van elkaar.

Welk beleid voert Surfana mbt het testen van personeel?

Belangrijke extra maatregelen de week van 11-17 juli (1e week hoogseizoen)
*Alle personeelsleden moeten zich elke werkdag thuis testen voordat je naar locatie komt! We hebben zelftests op de surfschool die je na je shift mee naar huis kan nemen voor de volgende dag.*

Overige regels die de hele zomer gelden:

 • Kampbegeleiders moeten voordat hun werkweek begint een zelftest doen. Hierna treden ze toe tot hun eigen kamp-bubbel.
  Als de bubbel wordt verlaten en de nieuwe werkweek begint, moet weer vooraf getest worden.
 • Instructeurs en receptionisten werken niet in een specifieke bubbel en werken gedurende de hele zomer. Wij vragen deze groep om zelf scherp te blijven en regelmatig te testen.
 • Daarnaast is het belangrijk dat we de basisregels goed in acht nemen!
  • Regelmatig handen wassen/ontsmetten
  • Houd zoveel mogelijk 1,5m afstand van elkaar
   (in de kamp-bubbel hoef je geen 1,5m afstand te houden)
  • Geen knuffels of handen schudden. Een box is oké.

Wat moet je doen als je covid klachten krijgt?

Als je klachten ontwikkeld, meld dit dan zo snel mogelijk bij Surfana en laat jezelf testen.
Contactpersoon: Jorgo via 0648770369 of Speakap.

Wat doe je als je met iemand in contact bent geweest die (waarschijnlijk) positief is?

Neem contact met ons op om de situatie te bespreken. Ook bij twijfel altijd bellen! Dan kunnen wij je adviseren wat je het beste kunt doen.

Wat doet Surfana als er iemand van het personeel positief test?

 • De positief geteste Surfani gaat thuis in isolatie en wordt uitgepland uit het rooster. Deze persoon volgt de regels van de GGD om te bepalen wanneer de thuis isolatie klaar is. Eenmaal uit isolatie kan je weer werken voor Surfana. *
 • Surfana doet zelf bron en contactonderzoek binnen het personeel:
  • We onderzoeken vanaf welk moment de positief geteste Surfani besmettelijk was en met welke andere personeelsleden hij/zij in contact is geweest. Als er contact is geweest met gasten, worden deze op de hoogte gebracht.
  • We informeren de betrokken personen over hun quarantaine periode en op welke datum ze zich kunnen laten als er je klachtenvrij blijft. Na een negatieve uitslag van deze test, kan je uit quarantaine en kan je weer werken voor Surfana. **
  • We onderhouden contact om te kijken of de situatie verandert.

Waarom doet Surfana zelf bron en contactonderzoek?

We kunnen dit direct starten als iemand positief is getest en hierdoor sneller schakelen. De vertraging die de GGD veroorzaakt in dit proces kan er bij ons voor zorgen dat meer mensen van het personeel in quarantaine moeten of besmet raken. Dit willen we voorkomen.

Samen kunnen we dit. Let’s make it work!!
Xx Surfana OMT

 


* Thuis in isolatie

 • Symptomatisch: minimaal 7 dagen in isolatie, vanaf dag 8 mag je uit isolatie wanneer je 24 uur klachtenvrij bent. (testen heeft geen zin, want je blijft positief testen de komende weken)
 • Asymptomatisch: de testdag is dag 1 van je isolatie, je blijft 5 dagen in isolatie en als je de gehele periode geen klachten hebt ontwikkelt mag je op dag 6 eruit. (testen heeft geen zin, want je blijft positief testen de komende weken)
 • Lees dit door: https://lci.rivm.nl/covid-19-thuis

** Werken voor Surfana als je in quarantaine zit?

Als je in quarantaine moet, betekent dit dat je niet meer op locatie kan werken. Misschien kan je wel vanuit huis werken. Als daar behoefte aan is vanuit de werknemer, kijken we graag samen naar de mogelijkheden.

© 2023 Surfana | Algemene voorwaarden - Website by Sturdy digital