HomeKennisbankDe surfregels

De surfregels

Nu je klaar bent met het pakken van schuim golven en je eindelijk verder uit kan peddelen om de groene golven te pakken is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de ‘surfregels’. Want ondanks de zee van onze moeder is en iedereen er net zoveel recht op heeft, zijn er zeker wel regels binnen het surfen.

 

  1. Voordat je inpeddelt op een golf, is het belangrijk dat je eerst om je heen kijkt of er al iemand op de golf zit . Degene die het dichtst bij het brekende gedeelte van de golf zit heeft sowieso voorrang!
  2. Wanneer er hoge bakken aankomen en je er onder door wilt, laat dan nooit je board schieten! Kies voor de turtle roll of een duckdive. Zo voorkom je dat niemand jouw board tegen z’n of haar hoofd krijgt. 
  3. Golven raken niet op, dus probeer niet altijd elke golf te pakken en kijk goed om je heen of het jou beurt is.
  4. Hoe hard je ook aan het nosediven bent, probeer altijd te denken aan je board en probeer hem zo dicht mogelijk bij je te houden!
  5. Probeer beleefd te blijven en zorg voor een chille sfeer, zeg iedereen gedag en gun elkaar de golven.
  6. Als de kust veilig is, het tijd is om je golf te claimen! Dan ga je ook voor de volle 100%, geen reden om meer terug te trekken. 
  7. Wees niet te luidruchtig en ga niet met al je maten in de line-up lopen schreeuwen, sommige surfers komen voor hun rust, meditatie of ontspanning.
  8. Zelfs wanneer je voorrang hebt, kies je altijd voor veiligheid! Geen reden dus om iemand aan te surfen. 
  9. Respect moeder natuur
  10.  Geniet

 

*Tekening kees met uitleg wie er voorrang heeft van Joan 

© 2022 Surfana | Algemene voorwaarden - Website by New Fountain