HomeKennisbankPop-up

Pop-up

Als je een surfer bent of er naar streeft om een succesvolle golfsurfer te worden, is het belangrijk om een goede pop up te hebben. Heb je nog nooit eerder gesurft? Dan is het handig om de oefeningen eerst op het strand te oefenen met je board of thuis op de grond. Kies je ervoor om dit op het strand te oefenen? Chill! Zorg er dan alleen wel voor dat je een gat graaft voor je vinnen zodat je ze niet beschadigt.

Probeer dus eerst zo vaak mogelijk op het droge te oefenen of in het schuim. De kans dat je tijdens je eerste pogingen van je board gespoeld wordt of valt is vrij groot. Het belangrijkste is om niet in paniek te raken en te zorgen dat je jezelf op je rug laat vallen en er op te letten dat er een kans is dat je board in de buurt is dus bescherm altijd je hoofd met je armen want je wilt zeker niet dat je het board tegen je hoofd krijgt.

Ben je er klaar voor? Oke, hier gaan we!  Lig in een rechte lijn in het midden van je board (op je buik natuurlijk). Je tenen moeten bij een softtop het einde van het board kunnen raken. Lig in de peddelpositie waarbij je borst en hoofd geheven zijn. Wanneer je voelt dat je wordt meegetrokken door de golf, verplaats je jouw handen onder je borst en druk je jezelf omhoog. Nu is het tijd om je met je achterste been op te drukken en met je voorste been een stap te maken.

 

Als het goed is, sta je nu! You did it!  En als het ook goed is, zijn je schouders vooruit gericht, zijn je knieën gebogen en kijk je naar voren. En nu? Enjoy the ride.

 

Tip: Blijf ten aller tijden recht voor je kijken. Waar je heen kijkt is vaak namelijk ook de richting waar je heen gaat. Kijk je dus naar beneden? Nose dive!! Een andere tip: leer jezelf niet aan om eerst op te staan met je knieën want kom daar maar weer is van af;) Liever dat je een paar keer valt. Op dit filmpje zie je hoe dit precies werkt. 

© 2022 Surfana | Algemene voorwaarden - Website by New Fountain