Surfvakantie Azoren São Miguel

Surfvakantie naar de Azoren

De Azoren bevinden zich op een afgelegen positie zo’n 1400 km van het Portugese vaste land, ver op de Atlantische Oceaan. Er heerst een subtropische klimaat en het wordt omschreven als het Hawaii van Europa. We zijn benieuwd en daarom zijn we afgelopen zomer het eiland São Miguel gaan ontdekken.

We zijn het hele eiland rond gegaan: zwemmen in watervallen, slapen waar we onze tent neer wilden zetten en ons laten leiden door al het moois wat het eiland te bieden heeft. Dit eiland voelt goed! Deze surftrip naar de Azoren wordt een week waarin we op mooie stranden zullen surfen in super helder water. En waar we daarnaast ook op avontuur over het eiland zullen gaan. Het is te mooi om de omgeving niet te verkennen dus we zullen ons lekker laten verrassen door de schoonheid van het eiland.

Kleine groepjes

Omdat we de groep graag klein en gezellig willen houden, er is ruimte voor 8 gasten per week. Je hoeft niet perse te kunnen surfen; er is les voor beginners die nog nooit gesurft hebben, gevorderden en alles ertussenin. Een Surfana surftrip is zeer geschikt voor mensen die alleen willen komen!

Locatie: Ponta Delgada

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren. De Azoren liggen op ongeveer 1400 km ten Westen van Portugal. De hoofdstad Ponta Delgada ligt op het eiland São Miguel. De negen eilanden van de Azoren zijn allen van vulkanische oorsprong. De hoogste vulkaan is de Pico op het gelijknamige eiland, die 2351 meter hoog is, en daarmee de hoogste piek van heel Portugal.

De villa ligt in een rustig gedeelte van Ponta Delgada, in het Westen van het eiland. Vanaf de villa zijn de stranden aan de Noordkust en de Zuidkust makkelijk te bereiken. Het vliegveld ligt op ongeveer 15 minuten rijden afstand.

Hoe kom ik op São Miguel?

Je vliegt het goedkoopst vanuit Amsterdam naar Ponta Delgada met TAP of SATA airlines. Het is handig om een dag eerder aan te komen in São Miguel omdat je meestal moet overstappen in Lissabon. Er zijn ook directe vluchten vanuit Amsterdam maar die zijn vaak een stuk duurder. Als je naar vluchten zoekt kan je ook eens kijken naar een retour Lissabon vanuit Amsterdam (met Easy Jet/Transavia) en vervolgens een retour Ponta Delgada vanaf Lissabon (met SATA Airlines or Ryan air).

Meer info Alles wat je nog weten wil

Eerst even oefenen in Nederland?

Kom lang bij een van onze locaties

© 2023 Surfana | Algemene voorwaarden - Website by Sturdy digital