Surf en Yoga Weekend Vlieland

Hoe heerlijk is het om een weekendje even helemaal weg te zijn? Maak je hoofd leeg op Vlieland, geniet van de natuur en laad helemaal op van de yoga en surf lessen. Wij regelen het voor je!

Surf en Yoga weekendje weg naar Vlieland

Prachtige uitzichten, de geur van de natuur en de rust van het eiland zorgen ervoor dat je optimaal geniet van het moment en het maximale uit jezelf haalt. De combinatie van Yoga en Surfen maken dit weekendje weg naar Vlieland een ultieme korte vakantie!

Voor wie is deze korte yoga vakantie

Voor iedereen die het leuk vind om een weekendje weg te combineren met Yoga, surfen, een mooie omgeving, lekker eten en het eilandleven. Uit heel het land komen deelnemers naar dit weekend. Het is mogelijk om alleen te komen of iemand mee te nemen. De sfeer is relaxt: alles mag, niets hoeft.

Bekijk hier hoe fijn een weekendje weg naar Vlieland kan zijn!

Zin in een ontspannen weekend? Boek hier!

Kies zelf hoe je wilt overnachten tijdens de yogavakantie

Op camping Stortemelk heeft Surfana een eigen plek met tenthuizen, surf sheddies, een kooktent, chill tent, de surfschool en een hangmat/hangout area. Je kan kiezen om met zijn 2-en in een Surf Shed te overnachten of een tenthuisje te delen met andere gasten van het yoga surfweekend. Wacht niet te lang met boeken voor een tipi, gezien deze snel zijn volgeboekt.

Meer informatie over het surf en yogaweekend op Vlieland

De yogalessen

Dit is een mooie manier om jouw yoga beoefening te verdiepen of als je voor het eerst komt, om er kennis mee te maken. De yoga sessies hebben een nuchter en vriendelijk karakter met veel aandacht voor precisie en verdieping.

Dit weekend staat in het teken van bewustwording creëren van het lichaam. Vanuit de yogalessen krijg je kennis mee over het lichaam en de geest, wat zowel toepasbaar is in het surfen als het dagelijks bewegen.

Locaties yogalessen

Het eiland biedt meerdere unieke locaties voor de yoga lessen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen wij de mooiste plek voor het moment. Het bos of de duinen zijn onze favoriet! Maak je geen zorgen als je nog nooit yoga hebt gedaan, ook dan ben je meer dan welkom. Onze yoga docente Fay zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau kan mee doen. De yogalessen zullen een variatie zijn op Hatha Flow, vinyasa Flow en meditatie.

Onze yogahost: Fay

Vijf jaar surfen en yogales geven in Marokko en Sri Lanka heeft Fay een slow way of life en een diepere verbinding met bewegen geleerd. Ze is enthousiast om dit te delen komend zomerseizoen bij Surfana, waarbij ze studenten aanmoedigt om te onderzoeken, zoveel mogelijk te verkennen en een gevoel van ruimte en vrijheid in het lichaam te vinden. Fay’s yogalessen zijn vloeiend, verkennend en bouwen een dieper lichaamsbewustzijn op. Ze is gek op de oceaan en dit beïnvloedt ook haar lessen, waarbij ze kracht en mobiliteit inbouwt die goed zijn voor het surfen.

Yogamat meenemen

Je mag een eigen yogamat mee te nemen. We hebben wel een aantal yogamatten op het camp liggen die geleend kunnen worden. Een eigen fleecedekentje is ook een aanrader omdat het op Vlieland af en toe wat fris kan zijn. Voor aan het begin en het einde van de yogapractice is een dekentje letterlijk een warm welkom.

Wat voor yogakleding moet ik meenemen?

Neem gemakkelijke kleding, warme kleding en laagjes mee! Gezien we op een eiland zijn zal het weer zeer regelmatig veranderen. Een zeebries, een warme zon of wat bewolking zullen waarschijnlijk inbegrepen zijn in het weekend. Yoga wordt gedaan op blote voeten (net als surfen.. ?), voor de wat rustige oefeningen kun je warme sokken aantrekken. Neem dus een eigen dekentje mee welke je kunt gebruiken in je oefeningen als ondersteuning en je kunt je er mee toedekken in Savasana (eindontspanning). Ben je een wandelaar of hardloper: neem je schoenen mee, het is een prachtig wandel/hardloop gebied.

Blessures tijdens het yogaweekend

Als je last hebt van een blessure, een bewegingsbeperking of iets anders chronisch dan horen wij dit graag. Onze yogadocente en de surfinstructeurs zijn kundig opgeleid om hier aanpassingen op te bedenken. Voor ons is het belangrijk dat je een fijn weekend hebt en dat ongemakken geen hinder hoeven te zijn.

Het eten tijdens het surf en yoga weekendje weg

In het weekend zit het ontbijt en het diner van zaterdagavond inbegrepen. In het ontbijt zal je een variatie aan gezonde producten vinden waarin de focus ligt op pure voeding. Zaterdagavond verzorgt onze kok een vegetarische barbecue wat garantie is voor een gezond, smaakvol en verrassend avondmaal.

Surfles tijdens het surf en yoga weekend

Naast de yogalessen bieden we een surfles aan gegeven door gekwalificeerde instructeurs die jou de beleving van het surfen zullen laten ervaren. Naast de surfles kan je het hele weekend gebruik maken van het surfmateriaal om zelf lekker de zee in te duiken. Deze les is geen verplichting, maar een extra aanbod. Wel of geen ervaring is hier ook geen vereiste; onze instructeurs weten raad met niveau verschillen!

  • Leer op Vlieland je yogaskills!
  • Kom tot rust op een Waddeneiland
  • Overnachten in de natuur

Locatie: Vlieland

Dit prachtige eiland heeft veel mooie plekken om yoga te beoefenen. Velen zeggen dat een weekend te kort is, maar je moet ergens beginnen!

Waarom een yoga vakantie op Vlieland?

Wij krijgen regelmatig de vraag “Hoe komt het dat iedereen zo relaxt is op Vlieland?”. Dit heeft voornamelijk te maken met de mooie natuur, de overzichtelijkheid van het eiland en het verbod op auto’s maar ook de overtocht. Deze duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten en is een mooie gelegenheid om alles wat je op het vaste land bezig houdt nog even te overdenken en vervolgens los te laten. Zo komt (bijna) iedereen totaal ontspannen aan op het eiland.

Bijzondere natuur voor een yoga weekend

Vlieland heeft een erg divers landschap. Naast veel bos en beschermd duingebied bestaat de westelijke helft van het eiland uit een grote zandvlakte, ook wel de Noordelijke Sahara genoemd. Dit alles is heerlijk om te wandelen of rond te fietsen. Op meerdere plekken op het eiland kan je zowel de Noordzee als de prachtige Waddenzee zien, echt een adembenemend uitzicht!

Zin in een ontspannen weekend? Boek hier

© 2023 Surfana | Algemene voorwaarden - Website by Sturdy digital