Surfweekend Vlieland

Hoe heerlijk is het om er een weekend even helemaal uit te zijn? Maak je hoofd leeg, geniet van de natuur en ga vol energie weer terug naar het vaste land. Wij regelen het voor je!

Terug naar Surfweekend HomeSurfweekendSurfweekend Vlieland

Surfweekend op Vlieland (21+)

Wil jij ook een weekend lang surfen en genieten van ontspanning en rust? Dan is het surfweekend bij Surfana Vlieland echt iets voor jou!

Wat doen we tijdens het surfweekend?

Je arriveert vrijdagavond rond 20:30 op Vlieland. Wij halen je op bij de veerdienst en gaan vervolgens richting ons Surf Hostel op Kampeerterrein Stortemelk waar je het weekend zal verblijven. Als de tenten ingericht zijn kunnen we gaan genieten van het eerste avondje op het eiland.

Zaterdagochtend zullen we eerst gezamenlijk ontbijten en vervolgens te beginnen we met de eerste surfles. Na de surfles heb je ook nog even de tijd om zelf te surfen. De boards en wetsuits staan de gehele dag tot je beschikking. Je kunt ook een fiets huren en het eiland verkennen, wat je zelf wilt. ’s Avonds verzorgen we een heerlijke barbecue met biologisch vlees en wellicht een zelfgevangen zeebaars. Voorafgaand aan het diner verzorgen wij een interessante surf-theorie les. In de avond verkennen we het pittoreske dorp van Vlieland.

Zondagochtend bespreken we jouw ontwikkelingen zodat jij weet waar je op moet letten tijdens de tweede surfles. Ook deze dag krijg je weer de mogelijkheid om zelf te surfen. Er zijn regelmatig coole optredens in Poppodium De Bolder op het kampeerterrein. Check het Bolder Programma en kijk of je favoriete artiest wellicht optreed in het weekend dat jij wilt komen surfen. Naast veel nieuw talent uit de stal van Into The Great Wide Open hebben we afgelopen jaren ook genoten van al meer gevestigde namen als Chef Special, Miss Montreal en Typhoon!

Zin in een ontspannen weekend? GA MET ONS MEE NAAR VLIELAND

Waar slaap je tijdens het weekend?

Tijdens dit weekendje op Vlieland verblijf je in ons Surf Hostel op kampeerterrein Stortemelk. Je overnacht midden in de natuur, maar wel met comfort!

Kies zelf hoe je wilt overnachten

We hebben verschillende opties qua overnachten. We hebben onze kampeerbungalows waar stapelbedden in staan, deze ruimte deel je met andere gasten van het surfweekend.

Als je behoefte hebt aan meer privacy kan je ervoor kiezen om in een tweepersoons tipi-tent te overnachten. Al onze bedden en tenten zijn voorzien van kwalitatieve matrassen.

Surfana Weekends Specials

Surf & Yoga Weekend

Prachtige uitzichten, de geur van de natuur en de rust van het eiland zorgen ervoor dat je optimaal geniet van het moment en het maximale uit jezelf haalt.

Dit weekend staat in het teken van bewustwording creëren van het lichaam. Vanuit de yogalessen krijg je kennis mee over het lichaam en de geest, wat zowel toepasbaar is in het surfen als het dagelijks bewegen.

Één met de natuur

De prachtige omgeving biedt meerdere unieke locaties voor de yoga lessen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen wij de mooiste plek voor het moment. Het bos of de duinen zijn onze favoriet!

Heb je ervaring nodig?

Maak je geen zorgen als je nog nooit yoga hebt gedaan, ook dan ben je meer dan welkom. Onze yoga docente zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau kan oefenen.

Surf & Food Weekend

Waar komt het eten op je bord vandaan? Dit vragen steeds meer mensen zich af. Laat je leiden door wat de natuur op Vlieland te bieden heeft.

Tijdens dit weekend ga je op samen met Annemiek op pad om producten uit de natuur te vinden die gebruikt zullen worden tijdens meerdere food workshops. Denk aan vers gevangen vis, het bos in op zoek naar kruiden en zelf oesters steken op het wad. Hoe verser hoe beter, dat wordt smullen!

Moet je een ervaren chef zijn?

Nee hoor, een passie voor (het bereiden van) lekker eten is ruim voldoende!

Surf & Fotografie Weekend

Meer info over dit weekend volgt spoedig!

Meer info over dit weekend volgt spoedig!

Wat leren we tijdens de workshops?

Meer info over dit weekend volgt spoedig!

Moet ik zelf materiaal meenemen?

Je neemt jouw eigen spiegelreflex camera mee en evt. een zoomlens als je die hebt.

 • Leer de basis van het surfen!
 • Kom tot rust op een Waddeneiland
 • Overnachten in de natuur

Locatie: Vlieland

Dit prachtige eiland heeft veel moois te bieden. Velen zeggen dat een weekend te kort is, maar je moet ergens beginnen!

Unieke eiland vibes

Wij krijgen regelmatig de vraag “Hoe komt het dat iedereen zo relaxt is op Vlieland?”. Dit heeft voornamelijk te maken met de overtocht. Deze duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten en is een mooie gelegenheid om alles wat je op het vaste land bezig houdt nog even te overdenken en vervolgens los te laten. Zo komt (bijna) iedereen totaal ontspannen aan op het eiland.

Ontdek de bijzondere natuur van het eiland

Vlieland heeft een erg divers landschap. Naast veel bos en beschermd duingebied bestaat de westelijke helft van het eiland uit een grote zandvlakte, ook wel de Noordelijke Sahara genoemd. Dit alles is heerlijk om te wandelen of rond te fietsen. Op meerdere plekken op het eiland kan je zowel de Noordzee als de prachtige Waddenzee zien, echt een adembenemend uitzicht!

Reviews

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het surfweekend?

  Het surfweekend kost €150,- per persoon. Dit is inclusief twee overnachtingen in ons Surf Hostel, twee surflessen, het hele weekend gebruik van board en wetsuit, een surf-theorie les, ontbijt op zaterdag en zondag, een barbecue op zaterdag en natuurlijk super veel gezelligheid!
 • Wat is handig om mee te nemen naar Vlieland?

  Nadat je het surfweekend hebt geboekt ontvang je een bevestigingsmail met daarin een paklijst en nog meer handige informatie.
 • Wat is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers?

  Ons Surfweekend is gericht op volwassenen en de gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25-40 jaar. Iedereen vanaf 21 jaar is welkom!
 • Wanneer kan ik het surfweekend boeken?

  Het surfweekend kan geboekt worden in de maanden mei t/m september. Je kunt in ons boekingssysteem zien welke weekenden nog beschikbaar zijn.
 • Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

  Als je vrijdag de veerboot van 19:00 neemt, zorgen wij dat we je ophalen bij aankomst op Vlieland. Als je al eerder op het eiland bent, kun je jezelf vrijdag na 17:00 melden bij ons Surf Hostel op Kampeerterrein Stortemelk.
 • Ik wil wel mee maar ik wil niet surfen, kan dat?

  Dat kan zeker! Je boekt dan het Surf Hostel pakket, dit is hetzelfde als het surfweekend maar dan exclusief de surflessen en het gebruik van het materiaal.
Zin in een ontspannen weekend? GA MET ONS MEE NAAR VLIELAND

© 2019 Surfana | Algemene voorwaarden