Weekendje weg Vlieland

Hoe heerlijk is het om een weekendje even helemaal weg te zijn? Maak je hoofd leeg, geniet van de natuur en ga vol energie weer terug naar het vaste land. Wij regelen het voor je!

Surf weekendje weg op Vlieland (21+)

Wil jij ook een weekend lang surfen en genieten van ontspanning en rust? Dan is het weekendje weg bij Surfana Vlieland echt iets voor jou!

Wat doen we tijdens het surfweekend?

Je arriveert vrijdagavond rond 20:30 op Vlieland. Wij halen je op bij de veerdienst en gaan vervolgens richting ons Surf Hostel op Kampeerterrein Stortemelk waar je het weekend zal verblijven. Als de tenten ingericht zijn kunnen we gaan genieten van het eerste avondje op het eiland.

Zaterdagochtend zullen we eerst gezamenlijk ontbijten en vervolgens kan je een surfles volgen. Na de surfles heb je ook nog even de tijd om zelf te surfen. De boards en wetsuits staan de gehele dag tot je beschikking. Je kunt ook een fiets huren en het eiland verkennen, wat je zelf wilt. ’s Avonds verzorgen we een heerlijke barbecue met biologisch vlees en wellicht een zelf gevangen zeebaars. Voorafgaand aan het diner verzorgen wij een interessante surf-theorie les. In de avond verkennen we het pittoreske dorp van Vlieland.

Er zijn tijdens dit weekendje weg naar Vlieland regelmatig coole optredens in Poppodium De Bolder op het kampeerterrein. Check het Bolder Programma en kijk of je favoriete artiest wellicht optreed in het weekend dat jij wilt komen surfen. Naast veel nieuw talent uit de stal van Into The Great Wide Open hebben we afgelopen jaren ook genoten van al meer gevestigde namen als Chef Special, Miss Montreal en Typhoon!

Bekijk hier hoe fijn een weekendje weg naar Vlieland kan zijn!

Zin in een ontspannen weekend? GA MET ONS MEE NAAR VLIELAND

Waar slaap je tijdens het weekendje weg?

Tijdens dit weekendje op Vlieland verblijf je in ons Surf Hostel op kampeerterrein Stortemelk. Je overnacht midden in de natuur, maar wel met comfort!

Kies zelf hoe je wilt overnachten

We hebben verschillende opties qua overnachten. We hebben onze kampeerbungalows waar stapelbedden in staan, deze ruimte deel je met andere gasten van het surfweekend.

Als je behoefte hebt aan meer privacy kan je ervoor kiezen om in een tweepersoons Surf Shed te overnachten. Al onze bedden zijn voorzien van kwalitatieve matrassen.

Surfana Weekend Specials

Surf & Yoga Weekend

Prachtige uitzichten, de geur van de natuur en de rust van het eiland zorgen ervoor dat je optimaal geniet van het moment en het maximale uit jezelf haalt. De combinatie van Yoga en Surfen maken een weekendje weg een ultieme korte vakantie. 

Yoga

Dit is een mooie manier om jouw yoga beoefening te verdiepen of als je voor het eerst komt, om er kennis mee te maken. De yoga sessies hebben een nuchter en vriendelijk karakter met veel aandacht voor precisie en verdieping. Dit weekend staat in het teken van bewustwording creëren van het lichaam. Vanuit de yogalessen krijg je kennis mee over het lichaam en de geest, wat zowel toepasbaar is in het surfen als het dagelijks bewegen. Het eiland biedt meerdere unieke locaties voor de yoga lessen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen wij de mooiste plek voor het moment. Het bos of de duinen zijn onze favoriet! Maak je geen zorgen als je nog nooit yoga hebt gedaan, ook dan ben je meer dan welkom. Onze yoga docente  Angie van Yogaatielekker zorgt ervoor dat iedereen op eigen niveau kan oefenen.

Ontdek de bijzondere natuur van het eiland

Vlieland heeft een erg divers landschap. Naast veel bos en beschermd duingebied bestaat de westelijke helft van het eiland uit een grote zandvlakte, ook wel de Noordelijke Sahara genoemd. Dit alles is heerlijk om te wandelen of rond te fietsen. Op meerdere plekken op het eiland kan je zowel de Noordzee als de prachtige Waddenzee zien, echt een adembenemend uitzicht!

Voor wie is dit surf & yoga weekend?

Voor iedereen die het leuk vind om een weekendje weg te combineren met Yoga, surfen, een mooie omgeving, lekker eten en het eilandleven. Uit heel het land komen kris kras deelnemers naar dit weekend. Het is mogelijk om alleen te komen of iemand mee te nemen. De sfeer is relaxt: alles mag, niets hoeft.

Meer informatie over het Surf & Yoga weekend op Vlieland.

Boek het Surf & Yoga Weekend

 • Leer de basis van het surfen!
 • Kom tot rust op een Waddeneiland
 • Overnachten in de natuur

Locatie: Vlieland

Dit prachtige eiland heeft veel moois te bieden. Velen zeggen dat een weekend te kort is, maar je moet ergens beginnen!

Unieke eiland vibes

Wij krijgen regelmatig de vraag “Hoe komt het dat iedereen zo relaxt is op Vlieland?”. Dit heeft voornamelijk te maken met de overtocht. Deze duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten en is een mooie gelegenheid om alles wat je op het vaste land bezig houdt nog even te overdenken en vervolgens los te laten. Zo komt (bijna) iedereen totaal ontspannen aan op het eiland.

Ontdek de bijzondere natuur van het eiland

Vlieland heeft een erg divers landschap. Naast veel bos en beschermd duingebied bestaat de westelijke helft van het eiland uit een grote zandvlakte, ook wel de Noordelijke Sahara genoemd. Dit alles is heerlijk om te wandelen of rond te fietsen. Op meerdere plekken op het eiland kan je zowel de Noordzee als de prachtige Waddenzee zien, echt een adembenemend uitzicht!

Reviews

FAQ

 • Wat kost het surfweekend?

  Het surfweekend kost €150,- per persoon. Dit is inclusief twee overnachtingen in ons Surf Hostel, twee surflessen, het hele weekend gebruik van board en wetsuit, een surf-theorie les, ontbijt op zaterdag en zondag, een barbecue op zaterdag en natuurlijk super veel gezelligheid!
 • Wat is handig om mee te nemen naar Vlieland?

  Nadat je hebt geboekt ontvang je een bevestigingsmail met daarin een paklijst en nog meer handige informatie.
 • Wat is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers?

  Ons Surfweekend is gericht op volwassenen en de gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25-40 jaar. Iedereen vanaf 21 jaar is welkom!
 • Wanneer kan ik het surfweekend boeken?

  Het surfweekend kan geboekt worden in de maanden mei t/m september. Je kunt in ons boekingssysteem zien welke weekenden nog beschikbaar zijn.
 • Hoe laat is de check-in?

  Als je vrijdag de veerboot van 19:00 neemt, zorgen wij dat we je ophalen bij aankomst op Vlieland. Als je al eerder op het eiland bent, kun je jezelf vrijdag na 17:00 melden bij ons Surf Hostel op Kampeerterrein Stortemelk.
 • Ik wil wel mee maar ik wil niet surfen, kan dat?

  Dat kan zeker! Surflessen zijn optioneel bij te boeken.
Zin in een ontspannen weekend? GA MET ONS MEE NAAR VLIELAND

© 2023 Surfana | Algemene voorwaarden - Website by Sturdy digital